CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Rabu, 26 Januari 2011

9 Tanda Lelaki itu Gay!

Salam, petang tadi aku terbaca entri kawan aku, tentang gay, dan tak sampai 5minit, ada seorang lagi kawan aku, yakni perempuan, ada post kat wall kawan aku yang buat entri gay ni. Dia tanya macam ni:

"Lelaki yang gay ni kebiasaannya terdiri dari orang yang kaya-kaya dan biasanya diorang ni lelaki yang metroseksual. Diorang ni mesti nak nampak kemas dan biasanya pakai barang-barang yang berjenama."

hmmm, betul eh? hmm hmm.

Macam-macam hal la, dari soalan tu, aku tengok, macam penting je soalan ni bagi dia, mungkin lelaki idaman dia ada ciri-ciri macam tu kot, sebab tu dia risau. Hei, mestilah risau, kan tak pasal-pasal dia bermadu dengan jantan, hahaha.

Aku pun ada terbaca juga tentang ni, jadi aku mengiyakan sahaja, dah fakta cakap macam tu, aku nak cakap macam mana lagi kan. Tapi, aku rasa tak semua yang metroseksual tu gay, tapi yang gay tu sah-sah metroseksual. Lain kan? Kepada yang tak tau apa tu metroseksual tu apa, metroseksual ni bukan lelaki yang suka baca Metro Harian tapi . .  (kau cek dalam goggle, yahoo je la. malas aku nak explain)

Ok, mari aku bagitau tanda-tanda lelaki itu gay, bukan apa, sekadar pengetahuan am sahaja. Bagi yang perempuan, boleh tengok-tengoklah adakah lelaki idaman dia ni, ada tanda-tanda begini atau tak, kalau tak ada, selamatlah hubungan korang, kalau ada, selamat bermadu dengan jantan la ya, he he he.

1. Dia suka pergi gym, tapi tak pula berminat pada sukan. ( Jadi, mereka ni kebanyakkannya badan sasa lah. Tapi ada juga yang gemuk macam peserta The Biggest Loser, ada lelaki tua bangka yang tak sedar diri masih nak jadi gay, sebab gay ini penyakit perasaan dan naluri.)

2. Suka akan budaya POP, minat Glee, minat Lady Gaga, Madonna, Cher, Faye Wong dan banyak lagi lah .

3. Suka tunjuk aset dia, macam pakai baju V-necksleeveless untuk tunjuk dia punya lengan yang sasa.

4. Pakai baju ketat-ketat dan warna terlalu terang. (Nak pancing bapa ikan la kot, senang orang nampak, kalau pakai baju hitam susah orang nak nampak, lagi-lagi kalau dia ni hitam macam orang negro.)
 .
5. Suka mengembara ke bandar-bandar besar macam Bangkok. (Hei, aku pun suka Bangkok, tapi aku tak kesah coz aku memang gay! ha ha ha)

6. Mulut paling celaka dalam kalangan kawan-kawan lelaki dia, dan agak feminine. (Sah-sah la pondan.)

7. Bila tengok pronografi, berminat tengok lelaki berbanding perempuan. (Harus la, nama lagi gay, takkan tengok perempuan pula, "lesbian" sangat . . ha ha ha.)

8. Suka membeli-belah dan bawa beg besar-besar, macam Tote Bag. (Biasalah suka nak menunjuk yang dia tu gay.)



9. Ada banyak koleksi kasut dan seluar dalam. Harus ada banyak. (Fakta ok, bukan auta.)


Tu je petanda lelaki gay, kalau ada lagi, akan aku update, bukan apa, sekadar pengetahuan sahaja. Lagipun, bukankah negara Malaysia tercalon dalam top10 yakni negara paling banyak gay (bottom) , opss!

Note: Anda Gay? Ha ha ha









27 ulasan:

  1. sesuatu sungguh la blog kamu ni EN PREEEDIIIIIIEEEEEEEE.....

    BalasPadam
  2. ha ha ha . . apa lak sesuatu . .
    terasa ke ?

    BalasPadam
  3. mmg btl ke sume simptom2 neh?tp cam logik gak kan...

    BalasPadam
  4. nie mcm copy dr blog org len jek..hehe kantoi

    BalasPadam
  5. hebat hebat , semua yg di ats salah . . sbb aku gay la bongok

    BalasPadam
  6. em.. encik ni gay jugak ke??

    BalasPadam
  7. ni fakta utk metroseksual..
    bodoh.
    ak gay ak tau la.

    BalasPadam
  8. aku pon gay... best jadi gay..

    BalasPadam
  9. Semua x betul laki gay bukan lembut....

    BalasPadam
  10. biasanye orang yang ambil tau pasal gay ni dia pn sikit sikit gay..........but maybe bisex ......tengok muka pn tau. Tapi gay yang naluri nya just odinary. Dalam kajian, semua lelaki berpotensi jadi gay, ada yang di goda atau mengalami traumatic sexual experience macam pernah di liwat atau di cabul oleh sesama jenis. Selain tu ada juaga mengenai genetik kromosom. Lelaki straight pn boleh bertukar menjadi gay jika mereka tidak kuat melawan godaan seperti contoh gagal bercinta dengan lwan sejenis menyebabkan putus harapan dan kelukaaan itu di ambil kesempatan oleh godaan lelaki gay. Ada juga lelaki straight yang pernah melakukan sex sejenis secara suka -suka dan mereka bukan gay. Golongan bisexual lagi satu maslah naluri yang di miliki oleh kebanyakan lelaki. Mereka tertarik pada lelaki lain walaupun mereka juga tertarik pada perempuan bahkan ada yang sudah beristeri dan beranak pinak.Kesimpulan nyam masalh kecelaruan sexualiti ini perlu di beri rawatan dan perhatian, semua agama melarang sex yang bertentangan ini, maka jalan yang terbaik ialah dengan mendekatkan diri dengan agama, berjumpa pakar pkitri yang bertauliah. Di barat kebanyakan homoseksual mendapat terapi dalam pelbagai bentuk. Antaranya sesi kaunseling atau kejutan kerusi elektrik, sebagai contoh, apabila di tunjukan gambar lelaki yang sedang bogel , pesakit gay akan terangsang dan ketika itu kerusi elektrik memberi sedikit kejutan di kepala pesakit.Kaedah ini meningalkan trauma kapada gay dan melenyapkan sensasi naluri mereka pada mana mana lelaki yang seksi atau sebagianya. Tidak di ketahui lah sama ada keadah ini berkesan cuma ia melalui pembacaan saya ketika study dulu.___x student Kerja sosial USM 1999.

    BalasPadam
  11. Gay itu adalah golongan yang menyukai kaum sejenis , bukan setakat menyukai tapi melakukan sex melalui dubur atau anus. Tidak semua lelaki mahu jadi gay dek rentetan kehidupan maka di uji dengan tabiat ini yang memang jauh dari norma kehidupan seoarang lelaki normal. Seorang lelaki normal akan mempunyai keinginan terhadap lawan sejenis sama ada dari segi perasaanya atau keinginan sex nya. Sebagai lelaki yang pertnah tergelincir dalam kencah ini, saya juag tidak sangup menghadapinya. Pengalaman lalu waktu kecil pernah di liwat dan dicabul oleh lelaki dewasa telah memberi sejarah hitam pada diri ini.Membesar dengan bergelumang naluri yang tidak terkawal akibat pengalaman lalu, maka kenikmatan terlarang yang sngat jijik dimata lelaki normal telah saya tempuhi. Saya mula berkeinginan di setubuhi oleh lelaki, walaupun saya buakn lembut , malah mempunyai rupa paras yang sangat menarik, dan berberapa kali gadis -gadis cuba memberi cinta , namun saya masih di hantui naluri gay ini. Cuba bayangkan , sesuatu yang nikmat saya perolehi dari seorang lelaki yang merangsang alat kelakian saya ketika kecil. Dan bermula lah babak erotik menjejaki insan yang sama keinginan. Saya fahami dengan gay gay atau mereka yang bernafsu songsang ini. Selepas pernah menjadi bottom untuk berberapa lelaki dan alat sulit saya di hisapi di gesekan oleh golongan kami, hidayah tuhan itu muncul mengubah dunai ini dengan lebih bererti lagi. Saya titipkan taubat di tikar solat, kerna saya tahu, ini lah tanda arah , Allah telah memandu hati saya kembali kepadanya. Pembaca -pembaca semua, taubat yang saya rasai ini tidak mudah, umpama seorang penagih dadah yang sedang berjuang dengan ketagihannya.Ada kalanya saya tidak dapat menahan kehendak hati untuk melakukan seks sejenis itu lagi. Namun, saya masih terus bangun dan gagah melawan naluri yang tidak pernah saya alui selama 32 tahun ini. Berkat doa dan kekuatan diri, saya kerap menangis dan menginsafi diri untuk benar benar bersih dan lari darinya. Saya sentiasa berzikir dan berdoa, dalam solat juga perlu ada kekuatan , maka saya temui kekuatan itu. Kini saya sedang berjihad merubah kepada yang baru , walaupun masih ada sedikit naluri apabila melaihat lelaki hemsem tapi saya segera beriisgtifar. Saya tahu, masih ada lelaki gay yang cuba mengoda saya, saya telah berusaha menukar imej diri dengan berkopiah, memakai wangian atar solat dan tiap malam bersolat qiyamulail ternyata kini say telah hampir berubah. Saya cuam doakan agar Allah tidak kembalikan saya pada sejarah hitam yang lalu.Kepada anda yang membaca, sama da lelaki atau permpuan. Tidak semua golongan gay itu mahu diri begitu, bantulah mereka, setidak tidaknya dengan doa moga berubah dan terampun dosa. Saya miliki wajah yang agak kacak, alangkah sedihanya saya bila terkenangkan masa lampau, mengunakan kekacakan untuk bersetubuh dengan lelaki gay yang lain.Tidak kira peringkat usiam hata golongan agama oun ada di uji dengan naluri ini. Kini saya yakin dengan kasih sayang Allah, keampunannya kepada saya,saya temui jalan kembali dalam usia 3Oan. Moga kehidupan saya bian bersam isteri dan kelahiran anak melenyapkan terus ujian yang pernah saya lalui. Kepada yang gay yang membaca, memang kita tak rasa bersalah atas perbuatan kita kerana kenikmatan hubungan gay itu yang sangat nikmat di mata kita yang telah tgerlajak jauh. Kalau kita mahu berubah , ubahlah hati dan nafsu denagan berusaha merawat diri. Kini baru saya ketahui mengapa perempuan untk lelaki dan mengapa lelaki haram untuk lelaki. Doa kan saya agar terus tenang hingga akhir hayat. ZAFUAN

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kongsikan rawatan spiritual anda dgn rakan senasib, memang kita boleh memilih jalan mana yg nak dituju sebelum berakhirnya hayat kita, sebab kita kena bertanggung jawab setiap langkah yg kita pilih. Allah tidak zalim kerana kita diberi dua pilih nak berjln dijalan yg gelap atau pada jalan yang bercahaya, kedua duanya ada dugaan dan cabarannya tersediri.

      Padam
    2. Kongsikan rawatan spiritual anda dgn rakan senasib, memang kita boleh memilih jalan mana yg nak dituju sebelum berakhirnya hayat kita, sebab kita kena bertanggung jawab setiap langkah yg kita pilih. Allah tidak zalim kerana kita diberi dua pilih nak berjln dijalan yg gelap atau pada jalan yang bercahaya, kedua duanya ada dugaan dan cabarannya tersediri.

      Padam
    3. As salam...Tuan yg budiman...Bolehkah saya berkonsultansi dgn anda secara langsung dan PNC melalui whatsapp. Nombor handphone saya ialah 019 397 5132...Semoga Allah swt memberi keberkatan. Wassalam.

      Padam
    4. As Salam...Tuan Yang Budiman ; Saya mohon jasa baik tuan utk chat secara direct dan PNC melalui whatsapp. No HP saya 019 397 5132. Semoga usaha ini diberkati oleh Allah SWT adanya. Sekian.

      Padam
  12. Nabi tak.mengaku umtnya...Buat apa jdi.gay....tak berfaefah dah songsnag

    BalasPadam
  13. Safuan....boleh...bagi motivasi dan kesedaran...pada yg lain...alhamdulillah....kesabaran..doa..satu.kekuatan...utk merubah diri..kan....

    BalasPadam
  14. betul ke tanda-tanda kat atas tu?aku bukan gay tp aku suka pada kasut...

    BalasPadam
  15. Aku ade kawan lelaki lembut... Masalah nyer skrang... Aku kekadang aku syak yg dyer ni gay... Mse aku kecik² dlu.. Dyer pernah dtg rmh aku... Pakai beg bunga... Duduk mcm pompuan.. Bila mak aku suruh potong lemang... Dyer sibuk nk potong kn.. Tpi skrang... Dyer dh x baper lembut sangat.. Tpi pergerakkan dyer still ade sikit yg lembut.. Dyer pernah ckp dyer ade kwn yg gay... Time tu lh aku dh mula syak yg dyer ni gay... Aku risau klau dyer ni gay... Sbb dri aku kecik lgi aku dh ske dyer... Dyer ni jarang nk puji aku... Dyer pernah ckp "ni kwn aku... Hensem kn??" (tunjuk gmbr kwn dyer dlm gmbr).. So sesape boleh tolong x pasti kn yg dyer ni gay atau lembut... And lgi satu.. Tahun lps dyer pernah ckp kat mak aku yg dyer pernah suka aku mse kecik... And lps tu aku pon ngaku kat dyer dpn mak aku yg aku suka dyer..sory klau korang penat nk bce...

    BalasPadam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  17. Good info. Banyak sbb kenapa lelaki gay itu bagus. Lelaki gay lebih bergaya drpd lelaki straight. Lelaki gay top lebih jantan drpd lelaki straight. Lelaki gay lebih sopan drpd lelaki straight. Lelaki gay lebih pandai memujuk drpd lelaki straight. Lelaki gay lebih kemas dan kacak drpd lelaki straight. Lelaki gay pandai memikat hati pasangan drpd lelaki straight. Lelaki gay lebih suka kebebasan drpd lelaki straight. Lelaki gay lebih berani drpd lelaki straight. Dan banyak lagi. Pendek kata, lelaki gay lebih sempurna drpd lelaki straight.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sempurna? Jap jap...okay manusia tiada yg sempurna tk kira laki atau perempuan, lebih2 lagi yg berpikitan songsang nie, encik boleh cakap dari segi pemakaian etika tu smua lelaki gay tu lebih baik, kalau sempurna tu aq x setuju, sebab manusia yg sempurna tu berani mengalas tanggungjawab, bukan asik fikir kebebasan sahaja, mampu melawan nafsu bukan ikut naluri dan hawa nafsu songsang, mampu bersabar, mampu berfikir waras, menyayangi dan melindungi, toleransi dan mampu membezakan baik dan buruk, ciri manusia sempurna nie pernah wujud dan dialah rasul terakhir dan dia adalah lelaki STRAIGHT, saya bangga menjadi lelaki straight sbb saya tahu saya adalah umat nya, ini semua dunia semata mata, bila tiada lagi saling memperingati CELAKA la kita manusia, ok maaf kalau kasar komen tpi tu hakikat, dan KESEMPURNAAN tu hanya milik TUHAN bukan mahluk brfikiran GAY

      Padam
  18. Ak x tau lah..ak sebenarnya straight..tp ak suka tgk lelaki handsome cute..so ak layan tumblr,website gay an..sampai ak cuba pulak install apps berunsur gay mcm grindr,blued an..dan bila ak install je grindr tu ramai contact ak dan ak melekat dgn sorang budak nie..siang tu ak masih seorang lelaki straight 100%,dan mlm tu mcm2 dugaan,hujan renyai sebelum nak jumpa dgn dia,dia pun lambat semacam,seolah2 petanda bg menyuruh ak lupakan hasrat ak mlm tu..berdebar beb..nak jumpa lelaki gay kot..then mlm tu nak ditakdirkan ak berjumpa dgn dia..borak2 dan rupa paras dia handsome..dan dia ajak lepak umah dia so mlm tu discuss hal masing2..tgk movie sama2 dlm bilik gelap..sampailah bukak topik gay an..borak2... tgn dia dkt batang ak..trkejut gak la naik an haha...sebab ak straight tgk pompuan je tp x tau camna ade plak nafsu tgk lelaki dia pegang btg ak,ak pun ckp ak nak cuba pegang batang dia..dia pun bg then dia mulakan first move..sampai tanpa sehelai benang pun dkt badan ak dan dia..dan kami tdo bersama tp tanpa lakukan aktiviti memasukkan zakar ke dubur..masih baru lg..x sampai dua minggu..dan wat mase nie dah dua kali ak tdo dgn dia..ak x tau lah nak ckp camna rasa bersalah pun ade an..ya allah ampunilah dosa ak..

    BalasPadam
  19. Aku tengah menyiasat latar belakang seseorang (Mr.T) yang cuba rapat dengan saudara terdekat aku (G). Rupa paras G agak berupa dan dia seorang lelaki lurus. Kisahnya, Mr.T berkenalan dengan G (tidak ketahui kisah asal). Mr.T gemar belanja dan mengeluarkan duit kepada G seperti membeli kasut mahal, jam, hadiah dll. Mr.T juga kerap mengajak G pergi melancong samada dalam dan luar negara. Katanya beliau sudah berkeluarga, isteri dan anak2 tinggal di luar negara. Atas sebab tidak ada keluarga di Malaysia, G dijadikan tempat mencurah kasih. Namun, kisah mereka makin menjadi, status FB Mr.T agak memualkan (love u, miss u). FB beliau juga langsung tidak ada gambar ahli keluarga dan penuh dengan gambar G. Apabila G lambat atau tidak membalas mesej beliau, Mr.T terus menghubungi ahli keluarga tentang G (tanya kenapa G tidak membalas mesej). Untuk pengetahuan, Mr.T ada bertandang ke rumah kami, pada mulanya kami tidak beranggapan buruk, namun setelah berbulan mereka berhubung, kami mula syak sesuatu. Berdasarkan situasi ini, adakah Mr.T seorang gay yang sedang memancing 'anak ikan'? Kami ahli keluarga buntu untuk menegur G tentang keakraban mereka. Pernah ditegur, tapi G menidakkan tuduhan kami sehingga kami dan G tidak bertegur sapa untuk tempoh yang agak lama. Kami perlu bertindak sebelum mereka ke langkah seterusnya.

    BalasPadam